Наші новини - Черговий «круглий стіл» промислових енергетиків з тематики енергозбереження

8 листопада 2016 року відбулося чергове засідання «круглого столу», на якому промислові енергетики обговорювали можливі вирішення завдань енергозбереження у готельному та отельному бізнесі.

На перший погляд досить складно провести енергозберігаючі заходи у сфері бізнесу, який майже повністю залежить від бажання клієнта готелю. Але, як виявилось, це лише на перший погляд.

Як і в будь-якому технологічному процесі, пов'язаному з виробництвом (в даному випадку з "виробництвом" готельних послуг) є свої вузли енергоспоживання: теплоносіїв, електроенергії, газу. Безперечно, сюди варто віднести водопостачання та каналізаційні стоки. Такі вузли споживання всім відомі: пральня, кухня (ресторан, бар), бойлерна водопідігрів, підживлювальні насоси, система кондиціювання, ліфтове господарство, холодильники, внутрішнє та зовнішнє освітлення.

Присутні енергетики поділилися один з одним своїми напрацюваннями у питаннях енергозбереження як у цілому по господарству, так і окремо по кожному виду енергії, що використовується. Обговорили технічні новинки, перспективи руху у тренді економії плати за енергоресурси. Загалом, учасники круглого столу позитивно оцінили його проведення та виявили бажання зустрічатися не рідше одного разу на квартал.

Наступною темою, найімовірніше, стане обговорення зміни нормативно-технічного та юридичного законодавства щодо енергоспоживання.

 

 

[23-11-2016]